V termínu 22.–24. dubna 2024 navštívila Jihomoravský kraj delegace z Dněpropetrovské oblasti, kterou tvořili zástupci místní veřejné správy, školství včetně univerzit, tamní obchodní a průmyslové komory a podnikatelé z oborů strojírenství, stavebnictví a energetiky.

Nejen za účelem představení ekonomického, inovačního a podnikatelského prostředí našeho regionu včetně navázání nových kontaktů, pro ně 24. dubna RHK Brno připravila celodenní pestrý program.

V ranní části jsme společně absolvovali návštěvu brněnského závodu společnosti Resideo (Ademco CZ s.r.o.), která byla kromě prezentace této globálně úspěšné firmy, přinášející 130 let inženýrských zkušeností a inovací v oblasti domácího komfortu a zabezpečení, zaměřena také na prohlídku výroby a laboratoří, spojené s portfoliem výrobků pro vybavení rezidenčních domů (vytápění – plynové kotle, tepelná čerpadla, rozvody pitné a užitkové vody). S širokou škálou produktů od pokojových termostatů a zónových systémů, vodních a topenářských ventilů a armatur, detektorů požáru a CO až po monitoring kvality ovzduší, přináší Resideo svým zákazníkům komplexní řešení pro celou domácnost. Značky patřící firmě Resideo jsou založeny na dědictví, odhodlání i inovacích a její výrobky a řešení jsou zastoupeny ve více než 150 milionech domácností po celém světě.

Dopolední agenda pak pokračovala návštěvou brněnského CyberCampusuCZ s představením CyberSecurityHubCZ (expertní organizace pro kyberbezpečnost založená Masarykovou univerzitou, Vysokým učením technickým v Brně a ČVUT v Praze), která vytváří ekosystém institucí pro podporu výzkumné spolupráce, digitální transformace a inovací), projektu Cybersecurity Innovation Hubu a speciální infrastruktury kybernetického polygonu (KYPO).

V odpolední části jsme pak nabídli možnost společného jednání u nás na komoře, kterého se účastnila řada českých firem, mj. např.  HUTIRA s.r.o., MOSTAREZ a.s., Nomadic BH s.r.o., ONE3D s.r.o., PRESSKAN system, a.s., REGUTEC a.s., Vitkovické slévárny, spol, s r.o., WAREX spol. s.r.o., WITKOWITZ, a.s. či X-sight s.r.o. Diskuze byla spojená s nejen představením aktuální situace na tamním trhu, ale zaměřila se i na budoucnost mezinárodních rekonstrukčních projektů na Ukrajině a další příležitosti pro česko-ukrajinskou spolupráci.

Dle informací z Velvyslanectví ČR v Kyjevě, jehož zástupci tuto skupinu po dobu jejich pobytu v ČR doprovázeli, je v Dněpropetrovské oblasti žádané zapojení české expertízy v oblastech zdravotnické péče, vodního hospodářství, dopravní konektivity, energetiky či sociálního bydlení. Neméně zajímavý segment pro spolupráci skýtá rozvoj průmyslového potenciálu regionu prostřednictvím českých strojírenských technologií.

Pokud vás toto teritorium zajímá a rádi byste získali další informace o připravovaných událostech nebo sdíleli váš firemní profil s ukrajinskou stranou, kontaktujte prosím RHK Brno: O. Hrdlička, tel.: 532 194 918, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size