Cílem Programu rozvojového partnerství pro soukromý sektor neboli Programu B2B je podpořit české firmy při vstupu na perspektivní trhy v rozvojových zemích a snižovat možná rizika. Firmy mohou žádat o dotaci na vytvoření podnikatelských plánů, studií proveditelnosti či realizaci projektů, a to až do výše 5 mil. Kč při 50% spolufinancování.

Soukromý sektor má v mezinárodním rozvoji nezastupitelnou roli. Přináší místním lidem nové příležitosti, předává potřebné know-how a přispívá k zlepšení podnikatelského prostředí v daných zemích. Zahraniční rozvojová spolupráce zároveň představuje příležitost pro český soukromý sektor a nabízí firmám možnost expanze na nové trhy.

Program B2B je vhodný zejména pro malé a střední podnikatele, kteří přináší inovativní podnikatelské nápady s potenciálem napomoci řešení rozvojových problémů.

ČRA v rámci Programu B2B poskytuje firmám i další podporu. Pracovníci českých zastupitelských úřadů firmám radí s podnikatelskými záměry a upozorňují na případná rizika. Program se také snaží podpořit návaznost komerčních aktivit firem díky spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB) a exportní pojišťovnou EGAP.

Další podrobnosti ZDE

Zdroj: Česká rozvojová agentura

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size