RHK Brno ve spolupráci se zahraniční kanceláří CzechTrade ve Španělsku zorganizovala 14.–16. května 2024 za podpory statutárního města Brna podnikatelskou misi, spojenou s prezentací jihomoravských firem na mezinárodní B2B akci „Aerospace & Defense Meetings-ADM Sevilla 2024“. Tato událost pořádaná regionální vládou Andalusie prostřednictvím Andalucía TRADE – Podnikatelské agentury pro hospodářskou transformaci a rozvoj a společností BCI Aerospace, otevřela letos své brány v konferenčním a výstavním centru FIBES rekordnímu počtu 1343 účastníků a 333 firmám z 29 zemí, které zde uskutečnily přes 8700 obchodních jednání.

Během posledních šesti edicí se A&DM Sevilla etabloval jako nejvýznamnější matchmakingový program pro letecký a obranný průmysl nejen ve Španělsku, ale i jižní Evropě, s účastí řady nákupčích významných hráčů na trhu, jako jsou Airbus, Boeing, Bombardier, Embraer, Collins Aerospace, Safran či Pratt & Whitney. Součástí agendy je pravidelně rovněž doprovodná konference, které se každoročně účastní desítky odborníků z branže. Letecký a kosmický průmysl představuje jedno z důležitých výrobních odvětví Španělského království v oblasti high-tech integrovaných systémů, Španělsko je zároveň 5. největším vývozcem v Evropě a 8. na světě v sektoru letectví. Andalusie je pak jedním z hlavních leteckých center v Evropě s obratem 2,071 miliardy eur. Důraz na oblast vesmírného průmyslu dokazuje i založení Španělské vesmírné agentury v loňském roce, jejíž sídlo bylo umístěno právě do Sevilly. Letošní sedmý ročník posílil mezinárodní charakter akce, na níž se podílelo 72 % dodavatelů a 61 % zahraničních účastníků.

Zástupci společností Czech Aerospace Cluster, s.r.o., DI industrial spol. s r.o., Inpraise systems s.r.o., LICRIT s.r.o. a ZNOJEMSKÉ STROJÍRNY, s.r.o. velmi ocenili možnost zapojit se do předem domluvených schůzek mezi subdodavateli a zadavateli zakázek v leteckém, vesmírném a obranném průmyslu včetně jednání s představiteli významných firem i řadu dalších networkingových příležitostí k seznámení s novými obchodními, technologickými, výrobními a projektovými partnery. Formou individuálních stánků jsme jim zároveň poskytli prostor pro představení před potenciálními zákazníky nejen ze Španělska, ale i z celého světa.

Zdařilý a úspěšný průběh této mise s více než stovkou jednání zrealizovaných na místě dokreslují i slova našich účastníků:

Ondřej Sležek, Inpraise systems s.r.o.: „Na základě komunikace a zpětné vazby od potenciálních partnerů jsme schopni koncipovat přinejmenším dva až tři zcela nové obchodní případy z domény leteckých aplikací. Díky B2B schůzkám se podařilo také zajistit kontakty na specializovaná pracoviště výzkumně vývojových institucí pro potenciální budoucí společný vývoj aplikací speciálních točivých strojů. Dalším přínosem je rozšíření dodavatelského portfolia technologicky pokročilých řešení kvalifikovaných pro vesmírné aplikace v oblasti aditivní výroby pracovních stupňů, povrchové úpravy a výroby desek plošných spojů. Jsme přesvědčeni, že vynikající a profesionální podpora ze strany RHK Brno, jak v organizačních a logistických aspektech networkingového eventu A&DM Sevilla, tak při propojování s potenciálními partnery nad rámec našich vlastních prospektivních cílů, výrazně přispěla k úspěchu naší delegace a zajištění velkého množství potenciálních obchodních a výzkumně vývojových příležitostí.“

Pavel Sedláček, DI industrial spol. s r.o.: „Výborná akce s excelentní organizací a přesným oborovým zaměřením z pohledu zájmů a budoucí profilace naší společnosti v oboru letectví a defence. Největší přínos účasti spatřujeme v možnosti schůzek na jednom místě s firmami, které máme v hledáčku a po vlastní linii bychom se k nim velmi těžko dostávali.“

Tato obchodní mise byla realizována za finanční podpory statutárního města Brna v rámci projektu „Centrum mezinárodního obchodu“.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size