Dne 29. srpna proběhlo na Regionální hospodářské komoře Brno setkání se zástupci jihokorejských firem. V průběhu této akce za účasti guvernéra oblasti pana Park Wan-su došlo k podpisu smlouvy o spolupráci mezi Krajskou hospodářskou komorou jižní Moravy a Hospodářskou a průmyslovou komorou Gyeongnam.  Tato smlouva je výsledkem úspěšného pokračování dlouhodobé spolupráce mezi oběma regiony. Spolupráce obou regionů započala v roce 2015, kdy kraj poprvé navštívila korejská delegace za účelem navázání partnerství. V roce 2016 byla následně mezi oběma regiony podepsána dohoda o spolupráci.

Možnost osobního setkání se zástupci korejských firem LMOLDTECH, CARBONHIVE, NINANO, Neurive, ESPn Medic a DIBL využily firmy Aphericon, ASPENA, s.r.o., BROŽ BROŽ VALA advokátní kancelář s.r.o., CactuX s.r.o., CEITEC,  CEPMAR s.r.o, Cleverfarm, DOCTER OPTICS s.r.o., Enantis s.r.o., Institut biostatistiky a analýz, s.r.o., Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Life Sciences 4.0., Magna Lighting Czech s.r.o., MARIDO SOLUTIONS s.r.o. , Nano Medical s.r.o., Nanopharma, a.s., ONE3D s.r.o. a PPTrial s.r.o.

Po slavnostním podpisu smlouvy firmy absolvovaly kolotoč jednání: V průběhu 2 hodin došlo k neuvěřitelným 36 schůzkám českých a korejských firem a neformálnímu networkingu mezi všemi zúčastněnými.

Velmi děkujeme Jihomoravskému kraji za jeho aktivní podporu podnikatelských aktivit, které nabídly zúčastněným firmám i klastrům aktivní propojení a jedinečnou možnost zahájení jednání o budoucí spolupráci.

 

Zdroj: RHK Brno, KU JMK

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size