Aktuálně můžete využít řadu zajímavých událostí, ke kterým se lze připojit přes internet v pohodlí Vaší kanceláře či domova: exportní webináře nebo online B2B jednání s potenciálními novými partnery ze zahraničí.

Jde např. o virtuální networkingové akce a platformy našich komorových kolegů s možností předem připravených 1:1 jednání:

Tímto způsobem budete mít možnost a prostor setkat se on-line s dalšími registrovanými účastníky z celého světa (firmy, univerzity / R&D instituce, klastry apod.)


O Japonsku: Využijte nabídku bezplatných webinářů EU-Japan Centre for Industrial Cooperation, prostřednictvím kterých získáte praktické informace ohledně vstupu na japonský trh. Více ZDE.


Vesmírné aplikace pro městské výzvy: Série webinářů „Space applications for urban challenges", kterou proběhnou 28. srpna, 26. září a 25. října 2024 má za cíl podpořit interakci mezi vybranými městy, která jsou zadavateli veřejných zakázek, a všemi druhy dodavatelů - firmami, výzkumnými ústavy nebo neziskovými organizacemi - s cílem předvídat potřeby zadavatelů a připravit se na výzvu k předkládání nabídek v hodnotě 2,87 milionu EUR. I pro naše malé a střední podniky se může jednat o zajímavou příležitost k zapojení se do diskusí, které by mohly ovlivnit budoucnost rozvoje měst s využitím vesmírných aplikací. Více ZDE.


Co-Matching 2024: Tento virtuální matchmaking se uskuteční 27. srpna 2024 a organizuje ho ABİGEM East Marmara v úzké spolupráci s obchodní komorou Kocaeli a partnery sítě Enterprise Europe Network. Nabízí možnost hostit turecké společnosti a spojit se s nimi pohodlně formou předem domluvených online schůzek z vaší kanceláře nebo domova. Akce je zaměřena na strojní zařízení, zpracování kovů, plasty a gumu, elektroniku, automotive, chemické výrobky, informační technologie, lesnické výrobky a nábytek, stavebnictví a stavební materiály, potraviny, energetiku, cestovní ruch, nemovitosti a spotřební zboží dlouhodobé spotřeby. Více ZDE.


EU-Japan Biotech & Pharma Partnering Conference 2024: Od roku 2016 pořádá EU-Japan Centre for Industrial Cooperation tuto akci pro navazování kontaktů v biotechnologickém a farmaceutickém průmyslu ve prospěch podniků z Evropské unie a Japonska. Letos se bude konat online po dobu jednoho týdne 24.-27. září 2024 a návazně se v říjnu uskuteční zasedání na místě v japonské Ósace. Více ZDE.


Školení o japonské obchodní kultuře 2024 (přihlášky do 29.08.2024): Cílem tohoto dvoutýdenního školicího programu, který se pořádá každoročně od roku 1987, je pomoci manažerům a vedoucím pracovníkům z EU získat letos na podzim hluboké znalosti o tom, jak postupovat při podnikání v Japonsku. Get Ready for Japan cílí na to, jak komplexně porozumět japonskému podnikání a komunikačním stylům a identifikovat příležitosti pro úspěšná obchodní partnerství. Kromě toho si klade za cíl poskytnout poznatky o rozhodovacích procesech v japonských společnostech, což umožní přispět k lepšímu pochopení jejich stylu a hierarchie vyjednávání. Více ZDE.


Setkání s korporacemi v rámci Eureka Investment Readiness Programme:  Ve spojení s tímto programem na podzim proběhnou online setkání s velkými korporacemi pro startupy i malé a střední podniky, která dávají prostor pro ověření potenciálu pro partnerství či investice:

24. září 2024 - online setkání s Siemens Healthineers, globálním poskytovatelem zdravotnických řešení a služeb s aktivitami v mnoha zemích po celém světě. Vyvíjí, vyrábí a prodává širokou škálu inovativních diagnostických a terapeutických produktů a služeb poskytovatelům zdravotní péče. Možnost registrace ZDE.

3. října 2024 - online setkání se SYENSQO, společností zabývající se vědou o materiálech a chemii, která vyvíjí řešení v mnoha odvětvích. Možnost registrace ZDE.

15. října 2024 - online setkání s Modelo Continente (MC), lídrem na maloobchodním trhu s potravinami v Portugalsku s řadou charakteristických obchodních segmentů, které nabízejí pestrou škálu vysoce kvalitních produktů za nejlepší ceny. Možnost registrace ZDE

Výzva korporátní společnosti Enel: Společnost Enel hledá startupy a MSP s inovativními řešeními, novými technologiemi či přístupy v energetickém sektoru. Výzva se týká řešení na úrovni technologické připravenosti 7 až 9. Výzva je otevřena do 6. září 2024. Žádosti předkládejte ZDE.


Ministerstvo zahraničních věcí ČR pro Vás pak rovněž připravuje webináře o příležitostech pro české firmy a individuální konzultace s ekonomickými diplomaty. V jejich rámci Vám zprostředkují informace o konkrétních obchodních příležitostech, perspektivních oborech podnikání či kultuře obchodního jednání. Doporučujeme je proto využít jako základ pro podrobnější znalost podnikatelského prostředí a příležitostí zprostředkované zástupcem České republiky v místě, jehož úkolem je pomoci českým firmám v expanzi na daný trh.

Nadcházející webináře a konzultace MZV:

PORADA EKONOMICKÝCH DIPLOMATŮ 2024: Otázka ekonomické bezpečnosti, prosperita či inovace jsou jedny z mnoha témat, která rezonují v současných debatách o postavení Česka v zahraničí. Prosazování českých ekonomických zájmů v tomto složitém a neustále se měnícím prostředí se zabývala každoroční porada ekonomických diplomatů. Při této příležitosti se v Praze po roce opět setkali ekonomičtí, zemědělští a vědečtí diplomaté z českých zastupitelských úřadů a zástupci zahraničních kanceláří CzechTrade a zahraničních zastoupení CzechInvest. Porada proběhla 24. – 28. června 2024. Program prvního dne můžete sledovat ze záznamu online. Více ZDE.


V případě dotazů či zájmu o bližší informace nás neváhejte kontaktovat: O. Hrdlička, tel: 532 194 918, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size