Aktuální zahraniční poptávky, nabídky, tendry, pozvánky na akce a informace pro začínající i zkušené exportéry naleznete v novém čísle našeho e-zpravodaje Centra mezinárodního obchodu.

Tento newsletter je k dispozici všem zájemcům ke stažení ZDE.

Co můžete např. využít v nejbližší době:

Kontakt-Kontrakt 2024 při MSV v Brně: Zapojte se do kooperační platformy, která propojuje výhody veletržní účasti a stále populárnějšího matchmakingu formou dvoustranných setkání s přesným časovým harmonogramem pro vystavovatele a návštěvníky v termínu 8.–11. října 2024 na brněnském MSV. Jedná se o tradiční akci RHK Brno, organizovanou ve spolupráci s českými a zahraničními partnery ze sítě Enterprise Europe Network, dalšími institucemi podporujícími podnikání a společností Veletrhy Brno, které se pravidelně účastní cca 250 firem z dvou desítek zemí světa. Více ZDE.


Střední Amerika a Karibik – exportní příležitosti pro české firmy: V rámci vzdělávacího semináře agentury CzechTrade, konaném 8. října 2024 na RHK Brno, se dozvíte, že i menší latinskoamerické trhy mají značný potenciál, což dokládají úspěchy českého exportu v tomto regionu. Dále získáte praktické tipy, kde a jak hledat místního partnera, jak fungují doprava a import do regionu, celní zatížení a registrace zboží. V neposlední řadě vás seznámíme s místními obchodními zvyklostmi, na které je dobré se předem připravit a s aktuálními exportními příležitostmi, kde se v hlavní roli představí nové technologie. Více ZDE.


hy-fcell 2024 - B2B Meetings: Nabízíme vám pozvánku na každoroční mezinárodní akci pro vodíkový průmysl a palivové články, která se uskuteční 8.–9. října 2024 ve Stuttgartu. Zahrnuje anglicky mluvenou konferenci s interaktivními plenárními zasedáními i workshopy a mezinárodní veletrh. V rámci doprovodného programu lze využít také předem domluvených schůzek s dalšími přihlášenými účastníky. Více ZDE.


Nové možnosti pro obchodní a partnerskou spolupráci mezi ČR a Ukrajinou: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s Veletrhy Brno, Ministerstvem financí ČR, EGAP, CzechTrade, zahraničními partnery EIB a EBRD, Ukrajinskou obchodní a průmyslovou komorou a se zástupci neziskového sektoru představuje akce, které se uskuteční v rámci MSV v Brně ve dnech 8. - 11. října 2024. V rámci středečního programu 9. října přinese také informativní semináře a diskuse se zástupci mezinárodních finančních institucí na evropské i celosvětové úrovni. Otevře s nimi také téma možností mezinárodního financování a podmínek výběrových řízení. Více ZDE.


Příležitosti pro česko-americký obchod: Inovace a investiceČeská národní expozice na 65. Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně představuje společnou prezentaci 13 státních institucí pod vedením Ministerstva průmyslu a obchodu. Slouží jako komplexní platforma pro podporu českých podnikatelů a exportérů, nabízející propojené služby od vývoje produktů přes jejich certifikaci a financování až po mezinárodní obchod. V rámci programu 9. října 2024 se např. od 16:00 můžete zapojit do panelu, zaměřeného na měnící se globální prostředí inovací a investic a na příležitosti, které vytváří pro posílení ekonomických vazeb mezi Spojenými státy a Českou republikou. Více ZDE.


Síla designu na britském trhu: Design hraje klíčovou roli nejen ve vytváření vizuálně atraktivních produktů, ale také v budování značky a oslovování zahraničních zákazníků. Účastníci semináře, který proběhne 10. října 2024 v Brně, se dozví, jak jim může Design Centrum CzechTrade pomoci proniknout na trh Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Více ZDE.


Obchodní mise v oblasti inteligentních továren a robotiky do Japonska: Specializujete se na chytrá tovární, výrobní a robotická řešení? Rádi byste představili své technologie a produkty potenciálním partnerům a klientům v zemi vycházejícího slunce? Pokud ano, má pro vás EU-Japan Centre zajímavou nabídku a příležitost navázat ve dnech 21.–24. ledna 2025 nové kontakty s dalšími podnikateli z Evropy a Japonska. Přihlásit k účasti se můžete do 30. října. Více ZDE.


Doing business in New Zealand: how to exploit the EU-New Zealand Trade Agreement: Obchodní dohoda mezi EU a Novým Zélandem vstoupila v platnost 1. května 2024.  Očekává se, že dále podpoří stabilní růst dvoustranného obchodu, přičemž prognózy hovoří o 30% nárůstu objemu obchodu. Předpokládá se, že samotné odstranění cel ušetří podnikům 140 milionů eur ročně. Kromě toho by se investice EU na Novém Zélandu mohly v nadcházejících letech zvýšit o více než 80 %. Díky stabilitě a jistotě, které dohoda poskytuje, se očekává také nárůst obchodu se službami. Tento webinář v rámci série „Embracing global markets“, který proběhne 24. října 2024, má evropským podnikům pomoci zorientovat se v dohodě a využít jejích výhod. Více ZDE.


Jihomoravský průmyslový inkubátor v Atlantě: Spojené státy americké pro Českou republiku představují 11. největšího exportního partnera a nejúspěšnější mimoevropský trh. Vzhledem k jeho velikosti však tamní potenciál není ani zdaleka vyčerpán a skýtá řadu příležitostí. Důležitým faktorem pro úspěch v této destinaci je ovšem přítomnost a zviditelnění na místě. V této souvislosti bychom rádi nabídli zapojení do nového projektu, který by sloužil jako sdružení finančních, intelektuálních a technických prostředků pro podporu obchodu v USA pro české firmy, především z Jihomoravského kraje. Váš případný zájem nám můžete deklarovat do 25. října. Více ZDE.  


ArianeGroup Call for Expressions of Interest - Future Technology Days 2024: Zapojte se do výzvy k vyjádření zájmu o spolupráci se zástupci světového lídra v oblasti přístupu do vesmíru, která je aktuálně otevřena pro možnost kooperace na 33 tématech, rozdělených do 8 poptávaných skupin (některá jsou určena pro kosmické společnosti; některá pro průmyslové / mezisektorové firmy), konkrétně v oborech tepelné a mechanické výrobky, pohony, avionika, funkční a pozemní vybavení, data ve výrobě, výroba, montážní integrace a testování, dodavatelský řetězec. Žádosti o případné zapojení přijímáme do 25. října. Další podrobnosti na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Obchodní příležitosti v zemích Beneluxu: Ve spolupráci s Odborem ekonomicko-vědecké diplomacie Ministerstva zahraničních věcí ČR si vás dovolujeme pozvat na seminář o aktuálních obchodních a investičních příležitostech pro české firmy na trzích v Belgii, Nizozemsku a Lucembursku, který proběhne 31. října 2024 na RHK Brno. Více ZDE.


I nadále Vám pak můžeme nabídnout celou řadu zajímavých bezplatných akcí, ke kterým se lze připojit přes internet v pohodlí Vaší kanceláře/domova: exportní webináře nebo online B2B jednání s potenciálními zahraničními partnery. Více ZDE.


V případě dotazů či zájmu o využití komorových služeb pro exportéry nás neváhejte kontaktovat: O. Hrdlička, tel: 532 194 918, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size